În perioada 3–30 septembrie, Ministerul Justiției a invitat organizațiile necomerciale eligibile din țară să depună cereri pentru înregistrarea în lista beneficiarilor de desemnare procentuală (Legea 2%).

Mecanismul desemnării procentuale este o modalitate indirectă prin care contribuabilii pot susține financiar activitatea organizațiilor necomerciale și a entităților religioase. Statul renunţă la 2% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, obținut în anul precedent şi permite acestora să decidă cine va beneficia de această sumă.

Ministerul Justiției a făcut totalizările și transmis Lista beneficiarilor desemnării procentuale către Serviciul Fiscal de Stat, care a publicat Lista beneficiarilor 2% pentru anul 2019. Cea mai mare sumă a obținut-o Asociația Obștească a Veteranilor şi Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din Republica, pe locul doi s-a clasat Fundaţia „MIRON SHOR”, iar pe locul trei este  ASOCIAŢIA VETERANILOR ŞI PENSIONARILOR INSPECTORATULUI FISCAL PRINCIPAL DE STAT „UNI-M”.

Vedeți mai jos întreaga listă: