Ce spune vicepreședintele PDM despre creșterile salariale: „Avem surse, știm cum să o facem”

pdmcebotari

Guvernarea actuală știe foarte bine din ce surse vor fi făcute majorările anunțate de salarii pentru bugetari, iar aceste creșteri vor fi sustenabile. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM, Vlad Cebotari, la emisiunea „În profunzime”, de la PRO TV

Afirmația a venit ca o replică dată directorului IDIS Viitorul, Igor Munteanu care a pus la îndoială faptul că există surse de acoperire pentru majorarea salariilor.

„Orice creștere de salarii este un lucru bun, dar trebuie de văzut care sunt rezervele la care apelăm, dacă creșterea economică face sustenabilă această creștere. Salariile cresc în paralel cu creșterea pensiilor, iar acolo mecanismul de indexare este vicios și ar trebuie de revăzut fundamental, ca să existe echitate socială în societate”, spus Munteanu.

„Vom avea creșteri fără precedent. Avem surse, este o decizie eficientă și sustenabilă de toate rezultatele pe care noi le producem. Creșterile acestea sunt doar un început, urmează să continue și în 2019”, a replicat vicepreşedintele PDM.

„Estimăm în vreo doi ani de zile, practic, salariile să fie dublate. Știm cum să o facem”, a spus Cebotari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente