Magistrații Curții de Apel Cahul, au schimbat măsura preventivă în privința celor doi învinuiți, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova, Sergiu Brînza, și conducătorul de doctorat, Viorel Berliba, în dosarul tezelor de doctorat, din arest preventiv în arest la domiciliu, anunță Procuratura Anticorupție. 

Amintim că pe 11 octombrie, decanul Facultății de drept al USM, Sergiu Brînza, care a fost reținut de CNA în urma perchezițiilor efectuate în biroul său, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. El este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă și activă.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, un doctor habilitat în drept și conducător de doctorat, care este și avocat, fiind membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universității de Stat din Moldova, ar fi oferit decanului Facultății de drept a USM, în luna august curent, în mai multe tranșe, mijloace bănești ce nu i se cuvin.

Membrul Comisiei de doctorat ar fi acționat în interesul a doi studenți doctoranzi, dar și în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Științific, dar și remunerat pentru desfășurarea calitativă a activității de conducător de doctorat. Decanul facultății, în schimbul banilor, urma să faciliteze susținerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

Mai multe găsiți aici.