Unul dintre cei mai buni obstetricieni din Moldova a fost reținut în dosarul mitei pentru judecători. Ce spune soția acestuia

30656700_2144063135618987_1074472307742736384_n-840×420

Vadim Scarlat este medicul reținut în dosarul mitei pentru judecători. Acesta activează în calitate de medic ginecolog-obstetrician la Institutul Mamei și Copilului, dar și la o clinică privată din Capitală, informează ZdG.md

Medicul a fost reținut împreună cu alți cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar și un inculpat pe un dosar. Potrivit Centrului Național Anticorupție, medicul împreună cu inculpatul erau „clienții” judecătorilor – cei care furnizau bani și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Informația despre reținerea lui Scarlat a fost confirmată de soția acestuia.

„Ceea ce pot să vă spun este că totul este fabricat. Altceva nu pot să vă spun nimic. El nu este vinovat sub nici o formă. El este acel spin care trebuie să facă alte momente pentru a doborî pe alții mai duri și mai tari. El este ca o momeală. Este un caz pe care eu nu pot să îl divulg acum, nu sunt în drept”, a menționat pentru ZdG soția lui Vadim Scarlat.

Pe rețelele de socializare, dar și în mai multe articole de presă, Scarlat este cotat ca fiind unul dintre ce mai buni obstetricieni din țară. Scarlat a participat la seminare informative și este prezent în mai multe topuri realizate de mame.

Zece persoane au fost reținute pe 23 octombrie, fiind bănuite într-un dosar de corupție. Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la medic și inculpat către magistrați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente