(foto) Cel mai bătrân din lume. Cercetătorii au calculat vârsta unui vertebrat care ar putea avea peste 500 de ani

rekinnn

Un rechin din Groenlanda are peste 500 de ani. Vârsta rechinului este estimată de a fi până la 512 de ani, ceea ce îl face să fie cel mai bătrân vertebrat viu din lume.

Rechinii din Groenlanda trăiesc sute de ani și își petrec cea mai mare parte în căutarea unui partener. De asemenea, ei cresc cu o rată de un centimetru pe an, permițând oamenilor de știință să le determine vârsta prin măsurarea dimensiunii lor, scrie thescinewsreporter.com.

Acest rechin este unul dintre cei 28 de rechini ai Groenlandei care au fost analizați de către oamenii de știință. El are o lungime de 216 centimetri și cântărește peste o tonă, ceea ce înseamnă că ar putea avea vârsta între 272 și 512 de ani.

rekinnn

Dacă oamenii de știință au dreptate în privința vârstei rechinului, acesta ar fi fost în viață în timpul evenimentelor istorice majore, cum ar fi fondarea SUA, Revoluția industrială și ambele războaie mondiale.

recbiuni

Datorită longevității lor, cadrele didactice din Norvegia, consideră că oasele și țesuturile rechinilor din Groenlanda ne pot oferi informații despre impactul schimbărilor climatice și a poluării de-a lungul timpului.

Cercetătorii de la Universitatea Arctică din Norvegia cartografiază în prezent ADN-ul animalului, analizând genele sale pentru a afla mai multe despre ceea ce determină speranța de viață la diferite specii, inclusiv la oameni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente