Întreaga lume investește în educația viitorului din Moldova. Donațiile pentru proiectul TwentyTu au depășit 1.000.000 de lei

teqwil4-920×613

Un milion pentru transformarea educației din Moldova – este primul obiectiv atins de TwentyTu, proiectul ambițios care va oferi acces la educație gratuită în peste 10 domenii ale viitorului pentru fiecare elev și profesor din țară. Inițiativa lansată de către Centrul de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”, expert recunoscut pentru inițiative educaționale de amploare, se va desfășura până în anul 2022 și are ca misiune să pună în valoare capitalul uman al țării și să educe o generație cu abilități practice solicitate pe piața muncii la nivel național și global.

Pentru a reuși transformarea educației, TwentyTu mizează pe susținerea întregii comunități, iar semnalele care confirmă că proiectul este necesar și mult așteptat continuă să vină din țară și de peste hotare – cetățeni și companii care își doresc o economie puternică și o societate dezvoltată contribuie prin implicare, popularizarea inițiativei și donații.

Cum a fost colectat primul milion pentru TwentyTu

Suma totală, care recent a depășit 1.000.000 de lei, a fost cu susținerea a 163 de donatori. Cea mai generoasă contribuție din partea donatorilor individuali – 5000 de dolari, a fost oferită de Mariana Dahan, alte contribuții individuale însemnate au venit de la Vasile Politov și Dumitru Erhan, ambii donând câte 500 euro. Un număr de 16 companii, au donat în acest scop. Cea mai mare contribuție din partea sectorului business, în sumă de 10.000 de euro vine de la compania „Bass Systems” alte contribuții corporative însemnate au venit de la MTeam, Stellar Group și Moldtelecom, fiecare cu câte 5000 EURO.

De asemenea, compania Automattic din SUA, creatoarea WordPress, s-a numărat și ea printre donatorii corporativi. Geografia donațiilor pentru TwentyTu este extrem de vastă, contribuțiile fiind oferite din SUA, Japonia, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Rusia, România și, bineînțeles, Moldova.

Cum poți contribui la transformarea educației în Moldova

Campania de colectare a fondurilor pentru dezvoltarea proiectului continuă, astfel toți cei care își doresc să participe la transformarea educației din Moldova pot oferi contribuții pe www.twentytu.md .

La ce etapă suntem

În timp ce colectarea donațiilor continuă, echipa proiectului lucrează la crearea programelor și instrumentelor necesare pentru instruirea elevilor și profesorilor. A început deja procesul de selecție a experților în domeniile vizate, care vor crea conținutul propriu-zis al cursurilor.

Transparență totală

Colectarea fondurilor necesare de la un număr mare de susținători presupune o responsabilitate și enormă, de aceea, pe site-ul TwentyTu sunt disponibile în timp real toate intrările și ieșirile financiare – orice donație este vizibilă publicului, iar în etapele următoare vor putea fi urmărite și toate cheltuielile care vor fi efectuate pentru transformarea educației din Moldova. Interfața poate fi accesată la www.twentytu.md/transparenta.html

Despre TwentyTu
TwentyTu își propune să ajungă cu instruiri în domeniile viitorului în toate școlile și în casele din Moldova. Printre cursurile care urmează a fi predate se numără:

#Materii școlare (doar pentru copii): matematică distractivă, fizică experimentală, astronomie prin VR (realitate virtuală);

#Programare și inginerie: robotică, programare interactivă, aplicații mobile, inteligență artificial;

#Domenii creative: animație, realitate virtuală și Adobe Photoshop;

#Cursuri pentru adolescenți: inteligență emoțională, antreprenoriat, alfabetizare digitală.

Sesiunile de instruire vor fi livrate atât online, cât și offline, în cele mai importante centre regionale ale țării. Toți elevii care dispun de un calculator și acces la internet vor deveni beneficiarii celui mai ambițios proiect de educație din Republica Moldova. De asemenea, în cadrul proiectului profesorii vor fi instruiți să predea disciplinele școlare într-un mod interactiv.

Despre Tekwill

Tekwill este Centrul de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Misiunea sa este de a crea legătura necesară între ceea ce se studiază în programele de educație dedicate domeniului IT și necesitățile reale ale industriei. Centrul susține dezvoltrea talentelor locale în IT, transferul de cunoștințe, promovează o mai bună înțelegere și interesul față de sectorul tehnologic și încurajează crearea comunităților digitale din Moldova. Tekwill reprezintă un ecosistem complex, dotat cu resursele și tehnologiile necesare pentru ca oamenii să-și implementeze ideile, astfel sporind excelența în domeniile viitorului. Centrul a dezvoltat numeroase programe educaționale, care acoperă o gamă largă de subiecte/materii, de la tehnologii de bază până la cele mai actuale trenduri în domeniu, cu accent pe proiectele practice. În mai puțin de 2 ani, peste 17.000 de persoane au beneficiat de programele educative ale centrului. Tekwill a fost creat de Asociația Națională în domeniul TIC (ATIC) cu suportul USAID și al Guvernului Suediei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente