(foto) Șapte sportivi moldoveni au câștigat nouă medalii la Campionatul Mondial de Armwrestling. Cine sunt aceștia

44504004_769491210061370_1021152595160334336_n

Oleg Tudorean a urcat pe podiumul de Campionatul Mondial de armwrestling. Sportivul moldovean a cucerit medalia de bronz la turneul din Antalya. El a concurat în limitele categoriei de 75 de kilograme, brațul drept.

4 la tineret (3 de aur și un argint); 3 la dizabilități (1 argint și 2 bronz); 2 la seniori (1 aur și 1 bronz). Deci, 4 aur, 2 argint și 3 bronz.

Oleg Tudorean a ajuns până în semifinale, în care a cedat, la capătul unei partide echilibrate, în fața unui sportiv din Armenia. A fost a 6-a medalie a Moldovei, la mondialul de armwrestling din acest an. Tot la seniori, Daniel Procopciuc a cucerit aurul, scrie Protv.

Titlul de vice-campion mondial nu este singurul succes al lui Tudorean din acest an. În luna mai, el a cucerit medalia de aur la Campionatul European la tineret. Oleg Tudorean, sportivul care a obţinut 10 medalii de aur într-un an este campion mondial şi european la două genuri de sport: powerlifting şi armwrestling, informează impacttv.

La tineret, Mihaela Lazări a obținut două medalii de aur, la brațul stâng și cel drept, în categoria de 65 de kilograme. Valeria Chiparus a cucerit aurul la brațul stâng și medalia de argint, la brațul drept, în limitele categoriei de 50 de kilograme.

Ion Cernei a obținut medalia de bronz la braț stanga și  Vladimir Butucea – medalia de argint la braț stânga și bronz la braț dreapta. Ambii sportivi au participat a categoria afecțiuni vizuale.

Moldova a fost reprezentată de 7 sportivi, la Campionatul Mondial de Armwrestling.

Din delegația Republicii Moldova au făcut parte 11 persoane: 7 sportivi, vicepreședintele federației, secretara federației, un ofițer anti-doping și un arbitru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente