#occupyguguta îndeamnă oamenii să adune probe care ar demonstra mobilizarea forțată a PDM-ului la protestul de mâine. Unde le puteți expedia

221121

Mâine, 21 octombrie, PDM organizează o întâlnire cu susținătorii săi în PMAN pentru a le povesti despre reușitele guvernării din ultimii ani. În presă a apărut un „ghid de conduită” în care se stipulează cum oamenii trebuie să se comporte la miting. Mai mult decât atât, se spune că oamenii sunt forțați să vină la acest protest.

În acest context, #occupyguguta a venit cu un mesaj pentru acei cetățeni care vor merge silit la evenimentul de mâine. Comunitatea #occupyguguta le sugerează oamenilor să adune probe (audio, video) care ar demonstra faptul că ei au fost aduși forțați în PMAN.

„Concetățene și concetățeni, circulă diverse imagini, documente precum că Partidul Democrat ar mobiliza forțat oamenii din teritoriu și din Chișinău, din instituțiile de stat și private controlate de PD. Mobilizarea s-ar face cu amenințări cu concedierea, prin obligativitatea prezenței – ceea ce se cheamă în legislație „utilizarea resurselor administrative în interes de partid” (ceea ce este deopotrivă imoral și ilegal).
#occupyguguta vă invită să adunați cât mai multe probe ale acestor „mobilizări cu forța” – fotografii ale documentelor, înregistrări audio ale unor îndemnuri ale oficialilor spre mobilizare, alte mărturii personale. 

Datele (probele) pe care le aveți le puteți trimite pe următoarele adrese:
https://coruptie.cpr.md/
https://www.rise.md/leaks/
sau le puteti trimite pe adresa: [email protected] sau completati formularul anonim ori le puteti expedia prin poștă la adresa: MD-2012, bd. Ștefan cel Mare, 134, CP 225. 

Să nu vă fie frică să raportați aceste abuzuri: noi vă garantăm în mod absolut confidențialitatea și anonimitatea iar aceste soluții sînt perfect anonimizate și sigure. 

Nu vă îndemnăm să boicotați adunarea PD (deși ne-ar place să o faceți) – ne dăm seama că sancțiunile asupra familiilor voastre ar fi reale. Dar dacă tot mergeți, aveți șansa de a scoate la iveală și de a arăta lumii întregi faptul că această adunare e cu prezență obligatorie, că e sub amenințări și cu șantaj. (Încă o dovadă a faptului că trăim într-o „democrație” funcțională.) 

Faceți-i să le fie frică…la chiar adunarea lor. 

Miza este mare: dacă ei obligă oamenii să meargă la o adunare de partid în felul ăsta, imaginați-vă la ce practici de șantaj vor recurge în pragul alegerilor parlamentare!”, se arată în mesajul Comunității #occupyguguta

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente