(foto) Grădinița din Cruzești a fost inaugurată. Costul lucrărilor de renovare constituie 1,9 milioane lei

img_5518

Grădinița din satul Cruzești, mun. Chișinău, a fost inaugurată după ce instituția a fost reabilitată și modernizată din grantul oferit de Guvernul României. Pentru reparația grădiniței au fost alocate mijloace financiare în sumă de 1,9 milioane lei.

Pentru reparația grădiniței din s. Cruzești au fost alocate mijloace financiare în sumă de 1,9 milioane lei, dintre care: Guvernului României – 1,5 milioane lei, iar autoritățile publice locale – 449 583 lei.

img_5518

Din fondurile alocate au fost efectuate lucrări pe interior, au fost montate uși și ferestre noi, au fost reparate sistemele de apă și canalizare interioară, sistemul electric și cel de ventilare. Totodată, au fost realizate lucrări de reparații pe exterior.

img_5415

Clădirea în care se află instituția a fost construită în anul 1976, are o suprafață totală de 2272 m2, dintre care 700 m2 (suprafață a nivelului I) au fost adaptați pentru grădiniță. În prezent, este frecventată de 69 de copii. În urma renovării se preconizează să mai fie deschisă o grupă nouă de creșă.

img_5388
img_5415
img_5502
img_5575

Amintim că, pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, România a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădiniţe, prin intermediul a 940 proiecte gestionate de FISM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente