Dacă ești pasionat de cultura germană, vino la o lectură publică a unui autor german care vizitează Chișinăul

tim-holland©fine-bieler
Foto: Fine Bieler

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” va găzdui săptămâna viitoare o lectură bilingvă (română-germană). Autorul german, Tim Holland, va citi din proiectul său „Futur drei”, care urmează a fi publicat în 2019.

Tim Holland, născut în 1987, oraşul Tübingen, trăieşte la Berlin. După calificarea sa profesională ca librar, a studiat la Institutul German de Literatură din Leipzig. Textele sale au fost publicate în reviste (BELLAtriste, Edit, Greif, Kolik, Poet, STILL) şi antologii (Jahrbuch der Lyrik, Lyrik von Jetzt 3 şi Lyrik im Anthropozän). Tim citeşte, scrie, traduce, este redactor şi moderator, conduce ateliere de scriere creativă şi editează texte – online & offline. În primăvara anului 2016 a apărut volumul său de debut „vom wuchern” la editura Gutleut, Frankfurt, premiată de către Literaturhaus Berlin ca fiind una dintre „Cărţile de poezie ale anului 2016”. În 2017 a fondat împreună cu Tristan Marquardt editura hochroth, München. Momentan, lucrează la un epos science fiction în versuri.

Pe 26 octombrie 2018, autorul va citi din proiectul său „Futur drei”, care urmează a fi publicat în 2019. Lectura va fi atât în germană cât și în română. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu”, de la ora 18.00.

Tot în această perioadă, 26-28 octombrie, Tim Holland va susţine un atelier de poezie „Lirică speculativă”. Te poți înscrie aici pentru participare.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German AKZENTE cu susţinerea Institutului Goethe din România şi în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B. P. Haşdeu”.

Poster_futur_drei

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente