Secretariatul Chevening continuă să accepte dosarele pentru bursele oferite de către Guvernul Marii Britanii pentru anul de studii 2019/2020. Dosarele pot fi depuse în până la data de 6 noiembrie 2018.

Bursele sunt acordate persoanelor cu abilități de lider, care au un fundal academic puternic. Programul acoperă toate costurile de studii de Masterat pentru viitorii lideri eligibili, la oricare dintre universitățile din Marea Britanie. În cadrul programului, ei vor avea acces la o serie largă de evenimente exclusive de ordin academic, profesionist și cultural.

Programul de burse a fost lansat în 1983, transformându-se într-un program internațional prestigios. Bursierii Chevening vin din peste 160 de țări și regiuni (în afară de SUA și țările din Uniunea Europeană), pentru anul academic 2019/2020 fiind oferite peste 1.500 de burse. În total, rețeaua Chevening include mai bine de 48.000 de absolvenți. În Republica Moldova, Programul de burse Chevening este coordonat de către Ambasada Britanică la Chișinău.

Denumirea Chevening vine de la Casa Chevening din Sevenoaks, Kent – care este acum reședința oficială comună a Secretarului Britanic de Externe.

Ambasadorul Britanic în Moldova, Lucy Joyce:

Bursierii Chevening împărtășesc cu persoanele pe care le întâlnesc în timpul studiilor în Marea Britanie tot ce au mai bun de oferit țările din care vin, după care implementează în țările lor natale cunoștințele acumulate în Marea Britanie. Rolul pe care îl joacă bursierii și absolvenții Chevening în crearea podurilor de legătură între cele două țări este acum mai importantă ca niciodată.

Pe parcursul ultimilor 34 de ani, mulți dintre cei care au absolvit programul Chevening au devenit lideri în diverse domenii de activitate. A deveni parte a rețelei Chevening implică puternice sentimente de mândrie și responsabilitate. Am văzut personal cum această oportunitate schimbă vieți.

Mai multe informații despre depunerea actelor pentru bursă găsiți AICI!