(foto) Scuarul din preajma Centrului Academic Internaţional „Eminescu” a fost inaugurat. Cum arată acesta

DSC_6135

Scuarul cu zona urbană de socializare şi lectură în spaţiu liber, din preajma Centrului Academic Internaţional „Eminescu” au fost inaugurate de Hramul orașului Chișinău. În cadrul aceluiași eveniment a fost dezvelit bustul poetului național Mihai Eminescu, autor Romi Adam din Alba-Iulia, România.

Revitalizarea scuarului este unul din proiectele înaintate de cetăţeni prin intermediul mecanismului de bugetare participativă în anul 2017. Pentru realizarea proiectului „Amenajarea complexă a teritoriului adiacent Centrului Academic Internațional „Eminescu” – spațiu urban” din contul Bugetului Civil au fost alocaţi, în total, 210 mii lei.

Cu ocazia dezvelirii bustului poetului naţional Mihai Eminescu, a fost organizat un recital de poezie „Odă orașului Chișinău”, o expoziție de documente „Chișinău – oraș de vis”, precum şi vernisajul de pictură „Chișinău – catedrală de suflet și lumină”, la care au participat scriitori, personalități ale orașului Chișinău, oameni de cultură, precum şi locuitorii din zonă.

????????????????????????????????????
DSC_6125
DSC_6137
DSC_6131
DSC_6128

Anterior, spaţiul adiacent Centrului Academic Internaţional „Eminescu”, din bd. Dacia, 20, era folosit drept parcare neautorizată pentru şoferi. Autorii proiectului au propus transformarea teritoriului într-un scuar sau o zonă urbană de socializare şi lectură în spaţiu liber. De asemenea, scuarul va servi drept zonă de recreere pentru locuitorii blocurilor de locuinţă din preajmă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente