(foto) 10+ ilustrații noi care arată absurditatea și cinismul lumii în care trăim

tgghtyf

Arta există nu doar pentru faptul să fie admirată în sălile muzeelor sau vernisajelor. Ea a devenit cu anii și o metodă prin care artiștii transmit societății semnale exacte că aceasta are probleme de conduită, de relaționare și de atitudine. Ilustratorul austriac Gerhard Haderer a elaborat o serie de imagini care vin să spună oamenilor „Opriți-vă, nu se mai poate așa”.

Gerhard Haderer și-a început cariera într-o agenție de publicitate. Însă în vârsta de 34, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală la cancer după care și-a schimbat total viziunea asupra lumii. Gerhard a abandonat jobul precedent, care îi aducea bani suficienți pentru un trai decent, și s-a concentrat pe cariera sa de artist satiric.

Gerhard Haderer

Importanța artei este să trezească oamenilor emoții, să le ofere temei de analiză a celor vizualizate și să-i „excludă” temporar din realitate și din rutina acestora.

De mai bine de 30 de ani, Gerhard a creat peste 1000 de caricaturi, mesajele cărora au supărat mulți oameni, ceea ce a condus la arestul apoi și detenția artistului timp de 6 luni. Acest lucru s-a întâmplat din cauza cărții cu caricaturi „Viața lui Isus”, ale cărei tiraje au fost interzise în Grecia, acolo unde a fost și judecat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente