Studenții ar putea începe orele la 8.30. Ce l-a determinat pe primarul interimar, Ruslan Codreanu, să ceară modificarea orarului

studenti

Studenții dar și angajații unor întreprinderi ar putea începe ziua de muncă sau orele la 8.30. Totul pentru a diminua traficul în orele de vârf. Despre aceasta a declarat Ruslan Codreanu în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.

„Iarna trecută am pornit anumite discuții, inclusiv cu Poliția Chișinău, să testăm un grafic diferit de începerea orelor de muncă, drept una dintre măsuri care ar diminua traficul în orele de vârf. În prezent 728 de angajați din diferite întreprinderi își încep activitatea diferențiat, mai exact cu 30 de minute mai târziu. Este abia o primă etapă. Vreau să facem un demers către conciliul rectorilor, pentru că avem 60 de mii de studenți”, a declarat Ruslan Codreanu.

De asemenea, pe parcursul săptămânii se va stabili dacă angajații primăriei vor începe munca cu 30 de minute mai târziu. Astfel, orele de muncă al unui angajat al primăriei ar putea fi de la 8.30 până la 17.30.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente