În trei sectoare din capitală vor fi organizate iarmaroace de toamnă, unde vor fi comercializate fructe și legume direct de la producători. Acestea vor fi organizate din 13 octombrie și până la sfârșitul lunii noiembrie, în fiecare zi de sâmbătă.

Iarmaroacele vor fi deschise pentru toată lumea de la ora 9 dimineața până seara târziu. Inițial vor fi organizate în sectorul telecentru, zona podulului, în sectorul Buiucani pe strada Ioana Radu, lângă parcul Dendrariu și în sectorul Râșcani pe strada Andrei Doga, lângă complexul sportiv „Manej”.

Scopul este de a oferi posibilitatea producătorilor de a-și prezenta producția direct consumatorului la un preț rezonabil. Din păcate, în majoritatea piețelor din Chișinău, producția de fructe și legume este vândută de intermediari, iar producătorii au un acces limitat pe piețe.

Până în prezent circa 100 de producători și-au exprimat disponibilitatea de a participa la iarmaroace. În cazul în care numărul doritorilor va crește, atunci Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va stabili mai multe locații și zile de desfășurare.