Pilonii de protecție de pe trotuarul Scuarului Cehov vor fi demontați cu ocazia vizitei lui Erdogan în Moldova. Cum comentează Victor Chironda acest fapt

collage piloni indepartarti

Piloni de protecție de pe trotuarul Scuarului Cehov urmează să fie demontați cu ocazia vizitei președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan în Moldova. Conform Serviciului Protecție și Pază de Stat, această măsură vine să asigure securitatea în zona respectivă.

„Prieteni, sunt nevoit să fac un anunț nu prea îmbucurător.

Pilonii de protecție a trotuarului instalați de noi în Scuarul Cehov vor fi demontați pentru cîteva zile, din cauza vizitei președintelui Erdogan și a delegației sale. Ulterior vor fi reinstalate.

Conform Serviciului Protecție și Pază de Stat, această măsură vine să asigure securitatea în zona respectivă. Așa cum delegația va avea numeroase automobile, parcarea lor necesită spațiu, iar carosabilul trebuie să rămînă liber, pentru trecerea autospecialelor în caz de urgență.

Eu am anunțat ofițerul SPP responsabil de asigurarea măsurilor de securitate cît și Direcția de Transport că nu sunt de acord cu scoaterea stîlpilor și cu parcarea mașinilor delegației pe trotuar și am propus să fie identificate alte soluții pentru asigurarea parcărilor delegației.

Eu înțeleg că vizita unui demnitar de rang înalt necesită măsuri sporite de securitate. Însă organizarea parcărilor pe trotuare este o practică nocivă și discriminatorie în adresa cetățenilor simpli. Spre regret, în acest oraș avem zilnic zeci de străzi și sute de curți de blocuri blocate de mașini parcate haotic, unde, în caz de urgență, nu poate trece nici o autospecială a pompierilor sau SMURD.

Cred că autoritățile trebuie să înțeleagă că problema parcărilor și supraaglomerării orașului este una mai gravă decît pare și trebuie soluționată nu doar pentru delegații oficiale ci și pentru locuritorii de rînd ai orașului. Și precis nu din contul trotuarelor și spațiilor verzi” a scris într-o postare pe Facebook activistul și unul din inițiatorii proiectului „Reamenajarea Străzilor din Chișinău”, Victor Chironda.

UPDATE: Serviciului Protecție și Pază de Stat a identificat altă soluție pentru organizarea securității delegației. Demontarea stîlpilor este anulată iar cei scoși sunt deja in proces de reinstalare.

Vezi mai jos proiectul propus de acesta AICI.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente