Două persoane rămân internate la Institutul de Medicină Urgent. Care este situația victimelor exploziei de la Rîșcani

doi

Două persoane care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Râșcani rămân internate la Institutul de Medicină Urgentă și beneficiază de tratament medical, iar pompierul care a avut suferit în timpul intervenției este în afara oricărui pericol. La Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime, este internată o persoană cu reacții post-stres, starea de sănătate fiind satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic al MSMPS, sunt cazate 18 persoane, cărora li se acordă toată asistența medicală, fiind consultați de către medicul terapeut, cardiolog și psiholog. Spitalul mai dispune de 21 de locuri pentru cazare, în caz că numărul solicitărilor va crește. La fel, la Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul„ au fost prevăzute 50 de locuri suplimentare pentru cazare.

Tuturor persoanelor care au avut de suferit de pe urma exploziei, din fondul de ajutoare umanitare a MSMPS vor fi acordate seturi de încălțăminte, alimente și produse de igienă. Totodată, primăria va asigura livrarea produselor alimentare către Spitalul Clinic al MSMPS.

Menționăm că, Guvernul a acordat ajutor financiar familiilor celor decedați, în sumă de 50 mii lei, iar Primăria Capitalei a alocat 10 mil. lei pentru reparația locuințelor și la necesitate procurarea altor locuințe noi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente