Atacantul moldovean în vârstă de 18 ani, Virgiliu Postolachi, care recent a devenit cetățean român cu acte în regulă, nu poate fi folosit la loturile naționale de juniori ale României. Tânărul fotbalist este dorit de antrenorul Moldovei, Alexandru Spiridor, care l-a convocat pentru meciurile cu San Marino (12 octombrie) şi Belarus (15 octombrie) din cadrul Ligii Naţiunilor.

Fotbalistul a devenit cetăţean român cu acte în regulă la data de 25 septembrie 2018. În cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României de la Paris, Potolachi a primit certificatul de cetăţean român de la ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, scrie digisport.ro.

„Cu Postolachi suntem la mâna legii. Sigur, acum e român, dar din punct de vedere al regulilor internaționale, nu este. Nu știu… Trebuie reglate niște treburi”, a spus Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF.

Postolachi a refuzat până acum  să evolueze pentru Moldova și Franța, pentru că și-a manifestat intenția de a juca în prima reprezentativă a țării noastre. Până acum, Postolachi se poate lăuda cu două titluri de campion al Franței, cu U17 în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de către scouterii celor de la PSG încă de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reușit o ”dublă” în finala campionatului francez, dintre PSG U17 și AS Monaco U17, scor 3-0, disputată la data de 3 iunie 2017.

În timpul sezonului trecut, Postolachi a fost promovat la U19, unde acesta a fost utilizat și în șase partide ale francezilor din Youth Champions League reușind să marcheze și două goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers și al lui Bayern Munchen. În vară, a prins cantonamentul primei echipe, în absența starurilor prezente la Mondial și a impresionat. Probabil că acest sezon vine prea devreme pentru un debut oficial la echipa mare, însă calitățile lui Postolachi sunt incontestabile.