Recomandări #diez. Evenimente care vă vor colora prima zi de weekend

8YA3LEB4WB-920×690-920×690

Filme bune, festivaluri tematice și ateliere de creație vă așteaptă în această sâmbătă, 6 octombrie. Echipa #diez vă sugerează cele mai interesante evenimente pentru un început reușit de weekend.

#Atelier de pictură în ulei #4

Centrul de Informații GENDERDOC-M împreună cu spațiul de artă Cocoșul Roșu invită comunitatea LGBT+ la o serie de ateliere de pictură, cu incursiuni în curente și mișcări artistice. Al patrulea atelier din serie va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, începând cu ora 16:00, la spațiul de artă Cocoșul Roșu (str. Sciusev 79). Subiectul acestuia va fi curentul neoimpresionist.

Pictorii neoimpresioniști folosesc, pentru a asigura efectul fuziunii culorilor pe retină, tonuri pure, juxtapuse, în suprafețe din ce în ce mai mici. Această tehnică a tușelor divizate – divizionism – se va accentua până la obținerea unor puncte colorate, ceea ce a adus mișcării și numele de pointillism. Din rețeaua de tușe divizate sau mozaicul de puncte, se încheagă formele obiectului sau ființelor reprezentate.

Toate materialele sunt asigurate de către organizatori. Locurile sunt limitate, de aceea pentru a participa completați acest formular.

#Oktoberfest celebration!

Kozlovna Ceska Pivni Restaurace vă invită să vă alăturați la celebrarea  celui mai mare festival al Berii! Aici vă așteaptă un program frumos cu multe oferte fierbinți, meniu special, concursuri și sigur bere spumoasa Kozel!!!  Alăturați-vă petrecerii într-o atmosferă frumoasă cu muzică vie și un șir de momente memorabile. Pagina evenimentului aici.

#Ziua Națională a Vinului 2018

Ediția a 17-a a Zilei Naționale a Vinului va fi sărbătorită în data de 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale și va fi desfășurată sub genericul „Vin din sufletul Moldovei”.

Anul acesta, un număr record de 60 de producători vinicoli vin din sufletul Moldovei, din cele patru regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) pentru a prezenta tezaurul mândriei naționale și al tradițiilor în vinificație – Vinul Moldovei, o adevărată legendă vie.

Timp de două zile, în inima capitalei, cei 60 de vinificatori vor oferi spre degustare oaspeților întreaga diversitate a vinurilor moldovenești. În Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone, printre care:
• Tradiționala Școală a Vinului, care va cuprinde o serie de masterclass-uri ghidate de somelieri profesioniști, care vor iniția participanții în tainele consumului conștient al Vinului Moldovei;
• Zona meșterilor populari, care va găzdui o expoziție a obiectelor artizanale;
• O Curte Țărănească improvizată în plină acțiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie și, bineînțeles, cu gospodina și gospodarul casei;
• Zona de pictură, unde oaspeții evenimentului vor putea cumpăra tablouri;
De asemenea, vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată țara.

#Proiectia filmului The Sofa

The Sofa este o comedie de scurtmetraj (regia Iulia Puică) în care doi bătrânei se pornesc în aventura vieții lor. Pornind la o nuntă, nu găsesc un dar mai bun decât o canapea pe care o găsesc în curte. Au furat o mașină și au pornit la nuntă.

Biletele pot fi procurate pe loc (Patria Loteanu, sala 2) cu 50 de lei. Filmul se va începe la ora 16:00.

#O simplă favoare

Bazat pe un roman al scriitoarei Darcey Bell, A Simple Favor (2018) urmărește povestea lui Stephanie, o vloggeriță care încearcă să descopere adevărul din spatele dispariției bizare a celei mai bune prietene. Stephanie Ward, mamă și vloggeriță, este cea mai bună prietenă cu fermecătoarea Emily Nelson, o casnică care are o preferință aparte pentru costume personalizate și martini. Într-o zi, Emily o roagă pe Stephanie să-i ia fiul de la școală, însă aceasta dispare în mod misterios, iar după zile de căutări, este găsită în cele din urmă moartă. Încercând să dezlege misterul morții ei, Stephanie începe să sape mai adânc în secretele lui Emily, ajungând să se întrebe cât de bine o cunoștea pe cea mai bună prietenă a ei. În căutarea adevărului i se alătură Sean, soțul lui Emily, alături de care traversează o poveste plină de trădări și răsturnări de situție. A Simple Favor (2018) este un thriller plin de rătăciri și trădări, secrete și revelații, dragoste și loialitate, crimă și răzbunare.

kujyhgfd

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente