Azi, la Chișinău, la Institutul Oncologic au fost aduse moaștele sfinte ale Sfântului Pantilimon cu susținerea lui Igor Dodon. Aceste osăminte au fost puse pe o masă din holul institutului unde zeci de oameni au avut ocazia să se roage pentru sănătate.

Pacienții au stat în rând minute în șir pentru a putea pune mâna pe relicva sfânta și de a se ruga. După acest ritual, oamenii lăsau bani într-o cutie.

La amiază moaștele au fost luate de la spital și duse înapoi la catedrala din centrul capitalei. În următoarele 10 zile, acestea vor fi expuse în mai multe orașe din țară, scrie protv.md

Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei a declarat: „Este important de a veni și a cere mijlocire de către Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, deoarece fiecare dintre noi este bolanv atât trupește, cât și sufletește.”

Moaștele au fost aduse de la mănăstirea „Sfantul Pavel” de pe Muntele Athos, Grecia la inițiativa președintelui Igor Dodon, iar cei de la Mitropolie susțin că toate cheltuielile au fost asigurate de mănăstire. Se spune ca Sfântul Pantelimon este considerat de cei credincioși drept ocrotitorul bolnavilor.