Moaște pentru bolnavii de cancer. Igor Dodon a anunțat că vor fi aduse lucruri sfinte la Institutul Oncologic din Chișinău

dodon

Recent, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook că în perioada 2 – 12 octombrie în Moldova va fi adus un fragment al moaştelor Sfîntului Pantelimon care se păstrează la Mănăstirea „Sfântul Pavel” de pe Muntele Athos.

Nu este pentru prima dată când ajung moaște în Republica Moldova. Totuși traseul acestora va fi un pic diferit decât de obicei, întrucât Dodon a anunțat că pe lângă mănăstiri și biserici, acestea vor fi aduse și la Institutul Oncologic din Chișinău.

„Sfintele moaște vor fi expuse spre închinare tuturor credincioșilor, în mai multe localități din toată țara după cum urmează:

Pe data de 2 octombrie (după ora 17.00) și pe 3 octombrie – Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău;
4 octombrie – Institutul Oncologic din mun. Chișinău;
5 octombrie – Catedrala „Sfîntul Ioan Botezătorul” din oraşul Comrat;
7 octombrie – Catedrala „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din oraşul Cahul;
8-9 octombrie – Catedrala episcopală „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Bălți;
10 octombrie – Mănăstirea “Naşterea Domnului” din raionul Edineț;
11 octombrie – Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

La sfârșitul postării acesta a îndemnat poporul să protejeze credința ortodoxă, susținând că „fără credință – noi nu avem niciun viitor”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente