(video) Un matematician susține că a soluționat o problemă nerezolvată de 160 de ani. Ce declară criticii

iiii-720×340

Un matematician englez în vârstă de 89 de ani, profesor la Universitatea Oxford și Cambridge, spune că a rezolvat o problemă matematică care nu putea fi soluționată încă din anul 1859. Mai mult, rezolvarea acestei probleme valorează un milion de dolari.

Michael Atiyah este un matematician care a câștigat mai multe premii, a vorbit în cadrul Forumului Laureatului Heidelberg. Este un eveniment creat pentru a conecta experți din domenii precum știința și matematica cu generația tânără. În timpul discursului de luni, 24 septembreie, Atiyah a declarat că are o soluție potențială la o problemă numită Ipoteza Riemann.

Potrivit Institutului de Matematică din Clay, ipoteza numită de matematicianul german Bernhard Riemann se axează pe modul în care numerele prime, care pot fi împărțite doar de unul sau între ele, și felul cât de des acestea se pot întâlni între ele. Formula lui Riemann funcționează pentru primele 10 miliarde de soluții, a declarat institutul, dar nu pentru fiecare număr prim, scrie livescince.com.

Problema este atât de dificilă de dovedit, încât institutul oferă premiul Mileniului de 1 milion de dolari pentru oricine care îl poate rezolva. Pentru a putea pretinde la acest premiu, soluția trebuie să fie publicată într-un jurnal de matematică de „reputație mondială” și să fie acceptată în general de comunitatea matematică la doi ani după publicare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente