(foto, video) Luka Modric a întrerupt hegemonia lui Messi și Ronaldo. Cine sunt câștigătorii premiilor The Best FIFA Awards

aGFzaD0zODFkYTFjYjhiOWMyOGU2NjEwOGY0OWRhZTMxNDI5Ng==.thumb
Foto: digisport.ro

FIFA a desemnat cei mai buni jucători ai anului în cadrul Galei Premiilor The Best, organizată la Londra. Luka Modric a fost desemnat cel mai bun jucător al anului, astfel croatul a întrerupt hegemonia lui Messi și Ronaldo care a durat nouă ani în care acești doi atacanți au împărțit în egală măsură premiile pentru cei mai buni jucători.

Căpitanul naționalei Croației de 33 ani s-a impus în faţa portughezului Cristiano Ronaldo, transferat în această vară de la Real Madrid la Juventus Torino, şi a egipteanului Mohamed Salah, finalist cu Liverpool în UCL.

Premiul pentru cea mai bună jucătoare a anului a fost înmânat jucătoarei din Brazilia, Marta, care reprezintă echipa Orlando Pride. Sportiva deține și recordul pentru cele mai multe goluri marcate la Campionatul Mondial de Fotbal feminin, 15 goluri.

În cadrul aceluiași eveniment, Didier Deschamps, antrenorul naționalei Franței a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului, iar Reynald Pedros a fost desemnat cel mai bun antrenor al unei echipe de fotbal feminin.

Atacantul echipei Liverpool a primit premiul Puskas Award, pentru cel mai frumos gol al anului, pentru execuţia din derby-ul cu Everton. Noua achiziție a echipei Real Madrid, Thibaut Courtois, a fost desemnat cel mai bun portar al anului. Germanul Lennart Thy, care a lipsit de la meciul dintre Venlo şi Eindhoven pentru a dona celule stem, cu scopul de a a ajuta un bolnav de leucemie, a fost răsplătit cu premiul Fair Play, în timp ce suportarii naţionalei Perului au primit The Fifa Fan Award, datorită comportamentului pe care l-au avut la Cupa Mondială.

Echipa anului 2018 desemnată de FIFA: David de Gea (Manchester United), Dani Alves (Paris Saint-Germain), Raphael Varane (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), N’Golo Kante (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Lionel Messi (Barcelona), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente