Cazul bărbatului decedat în stradă: Pavel Filip a solicitat concedierea vicedirectorului, dispecerului și medicului de la urgență

big-720×405

Pavel Filip a început ședința de astăzi, 24 septembrie, cu discutarea cazului bărbatului care a decedat zilele trecute în stradă în timp ce ambulanța era pe drum. Prim-ministrul a menționat că a primit un raport asupra anchetei de la Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și în urma acestuia a venit cu mai multe concluzii.

Au fost constate mai multe probleme. Ambulanța a ajuns peste 40 de minute, este un lucru de neacceptat, nu știu cum s-a întâmplat așa ceva pentru că Chișinăul e un oraș mic și era oră târzie. Explicațiile oferite de echipa de la urgență seamănă mai mult a bâlbâieli decât explicații. Au avut tendința de a prezenta informații false, dar au uitat că mașinile sunt dotate cu GPS. Nu merge nici explicația că nu au fost mașini suficiente. Erau patru mașini care staționau la centru de urgență și zece mașini în zona centru”, a menționat Filip.

De asemenea, acesta a menționat că explicațiile șoferului au fost scris le indicațiile cuiva. „ Au spus că în momentul dat se defectase motorul, iar până dimineață ca prin miracol s-a reparat singur”.

Totodată, a fost abordată și atitudinea medicilor. „Știu că e greu să fii medic, dar în același timp, cunosc zeci de oameni care sunt în aceeași situație. Nu pot accepta faptul ca salariul mic sau munca grea să fie justificări pentru a nu-ți face munca”.

În acest context, Pavel Filip, a solicitat concedierea pentru încălcarea gravă a normelor de serviciu pentru vicedirectorul de la asistența medicală de urgență, dispecerului de la ambulanță care a primit apelul și a medicului din ambulanță.

De asemenea, prim-ministrul a solicitat aplicarea sancționării disciplinare pentru medicul superior de dispecerat, vicedirectorul pe logistică, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care este responsabil de asistența medicală și a directorului serviciului unic de urgenta 112.

Reamintim că un bărbat a decedat în stradă joi, 20 septembrie în timp ce aștepta ambulanța. Cazul a fost făcut public pe o rețea de socializare de către un trecător care a sunat la 112.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente