Distracția continuă la festivalul berii „Oktoberfest”. Cât scot din buzunare vizitatorii pentru un litru de bere

tour_img-659361-145

Festivalul Berii Oktoberfest a început ieri, 22 septembrie și va dura până pe 7 octombrie. În acest an festivalul a ajuns la cea de-a 185-a ediție. Deschiderea oficială a festivalului a avut loc ieri, după ce primarul din Munchen a realizat ritualul anual în cel mai vechi cort de la Oktoberfest – „două lovituri de ciocan pentru a da cep primului butoi cu bere”.

Munchen a găzduit și o paradă de trăsuri trase de cai în care se aflau bărbaţi şi femei îmbrăcaţi în costume tradiţionale bavareze precum lederhosen (pantaloni din piele cu bretele) şi dirndls (costume populare pentru femei).

Cei care au ajuns la festival desigur au umplut rețele de socializare cu fotografii colorate în care berea este eroul principal. Aceștia servesc bere în corturile festivalului la litru, numite „mass” în germană, iar în acest an, preţul unui mass este de 11,50 de euro.

Ediţia de anul trecut a Oktoberfest a reunit 6,2 milioane de vizitatori. Berea a fost din nou protagonista festivalului cu 7,5 milioane de halbe de un litru vândute, însoţite de preparatele din carnea a 127 de vaci şi 59 de viţei gătite cu această ocazie. Alături de locuitorii tradiţionali din München la festival au participat şi turişti americani, britanici, austrieci, francezi şi elveţieni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente