(foto) Premieră pentru Moldova! În 2019, un sportiv moldovean va alerga un ultramarathon unic de 250 km din Noua Zeelandă

ultrabercu

O competiție extremă, din cadrul circuitului de ultramaratoane de sute de kilometri RacingThePlanet, a devenit una din țintele ultramaratonistului moldovean Iulian Bercu, pentru anul viitor.

Recent el a fost acceptat de comitetul organizatoric al acestei competiții în calitate de unul din câteva zeci de participanți din toată lumea. Organizatorii din Noua Zelandă spun că au auzit de Moldova doar din cartea „Playing the Moldovians at Tennis”, iar după înscrierea moldoveanului, ar fi gata să examineze posibilitatea de a organiza o competiție RacingThePlanet și în Republica Moldova.

„It was great to receive your registration to participate in RacingThePlanet: New Zealand. The 250km, six stage footrace is set to take place in this beautiful country starting on 3 March. We are excited that you plan to join the race!

You would our first person from Moldovia! Ever since I read the book „Playing the Moldovians at Tennis” I have always wanted to visit. We have also considered to hold our RacingThePlanet Ultramarathon which moves to a new location each year to Moldovia”, se pune în scrisoarea transmisă sportivului moldovean.

În cadrul competiției RacingThePlanet: New Zealand, câțiva zeci de sportivi vor fi transportați într-o zonă nepopulată din Noua Zelandă, unde vor locui autonom timp de o săptămână. Sportivii își vor asigura singuri hrana și condițiile de somn, alergând cu tot echipamentul pe ei circa 250 de kilometri. Anterior, au fost organizate astfel de competiții sau urmează să organizeze în Sahara, Mongolia, Chile, Namibia, Mongolia și Antarctica. Ultramaratoanele de circa 250 de km sunt organizate anual în diverse țări ale lumii care oferă ambianțe natural irepetabile.

Așa arată traseul

ultra1 ultra4 ultra5 ultra6

Ultramaratonistul Iulian Bercu a participat în ultimii ani la 20 de competiții de ultramaraton cu distanțe de peste 100 de kilometri, ultima fiind Ultra Trail du Mont Blanc, unde a alergat fără întrerupere 170 de kilometri. Prima care a anunțat că va susține sportivul moldovean, în cadrul competiției RacingThePlanet: New Zealand, a fost reprezentanța Turkish Airlines din Moldova.

ultra3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente