Alegerile pentru bașcanul Găgauziei sunt programate după cele parlamentare. Care este data scrutinului

gagauzia-1-900×506

A fost stabilită data alegerilor noului guvernator al autonomiei Găgauzia. Deputaţii Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri (APG) au decis în cadrul ședinței de lucru că alegerile vor avea loc pe 19 mai 2019.

Prin această hotărâre, membrii APG nu au susţinut propunerea actualului başcan, Irina Vlah, care a solicitat organului legislativ de la Comrat să desfăşoare scrutinul până la sărbătorile pascale din anul următor, pe data de 17 februarie. Vlah a făcut referire la legislaţie care permite organizarea alegerilor cu trei luni mai înainte de expirarea mandatului başcanului în funcţie, scrie moldpres.md.

În urma mai multor discuţii contradictorii, cu 18 voturi pro, zece împotrivă şi trei abţineri, deputaţii Adunării Populare s-au pronunţat pentru desfăşurarea alegerilor başcanului pe data de 19 mai.

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Başcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente