Trolii moldoveni „au avansat în statut”. De acum înainte ei fură identități ale persoanelor notorii din țară și scriu din numele lor comentarii denigratoare

qe2r-1170×585

Facebook-ul moldovenesc și așa este invadat de trolli cu identități create pe bază de furt de imagini ale oamenilor străini (fie din Rusia, Ucraina, Belarus etc.). Mai nou, aceștia au creat un nou „trend” în care fură cu obrăznicie identitățile persoanelor notorii din Moldova. Analiștii politici, politicieni și jurnaliști s-au trezit cu o serie de pagini care le poartă numele și pe care sunt încărcate propriile fotografii.

Prima care a atenționat despre această situație a fost jurnalista Natalia Morari. Aceasta a publicat pe pagina ei  (reală) de Facebook un mesaj în care menționează că trollii s-au activizat în număr imens, comentând emisiunea Politica. Trollii comentau pe Facebook cu înjurături la adresa Nataliei Morari, dar și la adresa emisiunii pe care o realizează.

„Prieteni, asistăm la o nouă strategie, pe care o folosește armata trollilor, plătiți de guvernare (de cine altcineva, ma întreb și eu?). Și pentru că asta este stilul lor obișnuit – de a fura – mai nou ei fură identitățile persoanelor publice și scriu comentarii din numele lor. Exemplu – emisiunea Politica de azi seara, care a fost “comentată” de mai multe persoane publice – Vitalie CălugăreanuVictor CiobanuMaria CiobanuChiril Lucinschi, Marina Tauber, Alexei TulbureAlexandr SlusariNicolae JosanAlexandru CozerCornelia Cozonac (poate mi-a scăpat cineva). Ei folosesc aceleași nume și poze de profil ca și persoane reale. Vă rog mult să le raportați, de altfel devine aproape imposibil de urmărit LIVE-ul emisiunii. Cei din diaspora, pentru care online-ul rămâne unica sursă de informare, pot ușor fi derutați, pentru că mulți nu se bagă să verifice dacă e un profil fake sau nu. Mai nou m-am trezit și eu cu o asemenea pagină fake, pe care vă rog s-o raportați la fel. Haideți să nu le permitem să ne fure ultima ce ne-a rămas – libertatea de exprimare. Block, report și на помойку”, a scris jurnalista.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente