Biroul de Cooperare al Elveției anunță că, prin intermediul Comisiei Federale pentru Burse destinate studenților străini, Guvernul Elveției acordă cercetătorilor din Republica Moldova următoarele tipuri de burse pentru anul academic 2019-2020.

#Burse pentru cercetări științifice cu durata de 12 luni. Vârsta limită a candidaților este de 35 de ani.

#Burse pentru studii de doctorat (PhD) pentru cel mult 3 ani. Vârsta limită a candidaților este de 35 de ani.

#Burse pentru studii postdoctorale cu durata de 12 luni.

#Guvernul Elveției nu oferă burse pentru studii de masterat cetățenilor Republicii Moldova în anul academic 2019-2020.

O condiție obligatorie este cunoașterea la nivel înalt a unei limbi străine — franceza, germana, italiana sau engleza, în funcție de universitatea selectată și cerințele acesteia.

Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova este autorizat să desfășoare procedura de preselecție și intervievare a candidaților.

Pentru a obține formularele de participare și ghidul electronic privind condițiile de depunere a actelor, puteți contacta persoana responsabilă la adresa [email protected]. Formularele și ghidul sunt disponibile doar în limba engleză, dar pot fi completate în limba selectată pentru studii.

Dosarele vor fi depuse până pe data de 15 noiembrie 2018, în zilele de luni, marți și miercuri, de la 14:30 până la 17:00, la sediul Biroului de Cooperare al Elveției: str. A. Mateevici 23, bloc B, mun. Chișinău.