Compania ungare Equip Test va deschide în Moldova o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice. Fabrica va fi inaugurată pe 1 octombrie 2018 și vor fi deschise circa 50 de locuri de muncă.

Directorii executivi ai companiei, Zoltan Kadar și Csaba Kadar, analizat oportunitățile investiționale oferite de țara noastră pentru a-și dezvolta afacerea, urmare a participării lor la forumul Moldova Automotive Days 2018. În context, oamenii de afaceri de menționat că Equip Test este producător mondial de sisteme de testare și măsurare pentru Printed Circuit Boards (PCB’s) și cablaje. În ultimii ani, Equip Test a inaugurat fabrici de producție în Ungaria, Cehia, Polonia și Serbia și vor continua extinderea în alte state.

„Apreciem efortul Guvernului Republicii Moldova în realizarea reformelor economice și oferirea oportunităților investiționale. Dorim să deschidem o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice în ZEL – „Expo Business Chișinău”. Vom angaja în următorii 2 ani, circa 50 de persoane calificate, ingineri si muncitori calificați. În 3-4 ani, numărul de angajați va crește până la 100 de persoane. Contăm pe susținerea autorităților pentru extinderea afacerii, precum și la implementarea tehnologiei moderne de design și producție a echipamentului de testare pentru PCB’s și cablaje. Deși am luat în calcul și oportunitatea de a ne extinde în România, alegerea finală a venit pentru Republica Moldova”, a menționat Zoltan Kadar.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a asigurat disponibilitatea și intenția de suport în vederea dezvoltării unei afaceri și a asistenței informaționale necesare, pentru a beneficia de toate condițiile favorabile pentru producerea noilor tehnologii.