Know-how din Filipine de la Ilan Shor: În colhozurile moldovenești traficul de droguri se va pedepsi cu moartea

dwadwa

În discursul acestuia citit de la tribună, acesta a ținut să precizeze că politicienii care au guvernat țara timp de 27 de ani au distrus-o și au divizat-o. Shor a mai promis să facă în toată țara așa cum susține acesta că a făcut în Orhei”.

„Vom face o nouă viață: drumuri, lucru pentru fiecare, poporul va fi la putere, o economie puternică și vom ridica colhozuri”, a menționat primarul de la Orhei.

Șor a promis „justiția poporului”, promisiune electorală care a mai apărut și în cadrul programului electoral al Inei Popenco.

„Va fi o Moldovă liberă de droguri, pentru că pedeapsa pentru trafic de droguri se va solda cu moartea și va fi egală cu pedeapsa pentru omor”, s-a mai menționat de la tribună.

Ilan Șor poate părea „original” pentru moldoveni, dar aceeași teză electorală a promis-o și președintele Filipine, Rodrigo Duterte.

Ca primar Duterte a aplicat o politică de mână forte pentru a transforma Davao City dintr-o „capitală a omicidului” în ceea ce organizații de turism numesc în prezent „cel mai pașnic oraș din Asia de Sud-Est”. În timpul guvernării sale în fruntea orașului grupuri de vigilantes au ucis numeroși traficanți de droguri, gangsteri și alte elemente criminale. Se crede că Duterte a dat mână liberă acestor execuții, pentru care a fost denumit „The Punisher”. Ulterior acesta a ajuns președinte de țară și a aplicat aceeași tactică.

Inevitabil, această „practică” a fost condamnată de comunitatea internațională pentru evidenta violare a drepturilor omului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente