Clubul Consulilor Onorifici „DIALOGUE 2018”, în cadrul programului „Colaborarea nordică în Moldova”, începe admiterea la studii a persoanelor care doresc să studieze limbile nordice prin intermediul limbii engleze.

Cursurile, se vor desfășura atât online la limbile: daneză, finlandeză, norvegiană și suedeză prin intermediul limbii engleze. Lecțiile vor fi predate de profesori din țările respective.

În cadrul studierii limbii nordice, cursantul are și ore de istorie, geografie și cultura țărilor nordice.

Sunt mai multe opțiuni dintre care tinerii interesați pot alege:

# Studierea unei limbi nordice prin intermediul limbii engleze;

# Studierea unei limbi nordice cu perfecționarea limbii engleze (pregătirea de TOEFL);

# Studierea a două limbi nordice prin intermediul limbii engleze;

# Studierea a două limbi limbi nordice cu perfecționarea limbii engleze (pregătirea de TOEFL);

# Lecții de limbi nordice online, săptămânal câte trei ore astronomice (60min);

# Lecții de perfecționare a limbii engleze în grup, în sala de clasă, săptămânal câte 2 ore
astronomice.

Oportunitatea nu este o noutate pentru Republica Moldova. Mai mulți tineri sunt înscriși în cadrul programului încă de anul trecut. Unul dintre exemple este Nina Buruiană, tânăra care de 9 luni frecventează cursurile de limbă finlandeză puse la dispoziție în cadrul programului „Colaborarea nordică în Moldova”. S-a înscris din curiozitate, dar și din dorința de a studia ulterior la o universitate finlandeză, Finlanda fiind recunoscută la nivel european pentru studii de calitate. În cele nouă luni, Nina a atins nivelul la care înțelege destul de multe dintr-o discuție în finlandeză, scrie, și începe să converseze, unind sutele de cuvinte învățate în toată această perioadă. „Provocarea stă în cuvintele foarte lungi, care în conversații sunt pronunțate prescurtat, însă asta este și frumusețea acestei limbi”, ne-a spus Nina, care s-a îndrăgostit la propriu de melodicitatea și originalitatea limbii finlandeze. Află povestea Ninei într-un articol anterior pe #diez.

Informații suplimentare despre cum te poți înscrie la un astfel de curs poți afla la:

# adresa de e-mail: [email protected];

# telefon: 068339379; 078001513.