La La Play Ștefan cel Mare. Vino la primul concert de muzică clasică susținut la Ocnița

Stefan-cel-Mare

Cea de-a doua ediție a expediției La La Play continuă să aducă muzica clasică acolo unde ea încă nu a răsunat. Pe data de 15 august, expediția ajunge la Ocnița. Pe parcursul drumului de dor din acest an, tânăra echipă va realiza 12 inițiative culturale în 12 locații din Moldova, România și Ucraina.

Miercuri echipa merge la Ocnița, pentru a aduce tribut celei mai cunoscute figuri din spațiul nostru: Ștefan cel Mare printr-un prim concert de muzică clasică susținut vreodată în această regiune. Fântâna Cadînei, ce se află lângă satul Lipnic, Ocnița este un loc legendar ce a fost vizitat de domnitor în vremuri de grele bătălii. Concertul va avea loc în Parcul Feroviar din Ocnița, cu începere de la 19.00.

Expediția de Muzică Clasică „La La Play” va parcurge un #drumdedor în perioada 13 -25 august. Proiectul La La Play #drumdedor, are drept scop de a reflecta prin artă 12 subiecte sociale într-un mod ce unește inimi. 

Toate concertele din cadrul proiectului se vor desfășura în aer liber, în locuri unde în mare parte nu a răsunat încă niciodată muzică clasică pentru circa 5000 de spectatori din 3 țări.

Partener general: Kaufland #kauflandsprijina
Parteneri Principali:
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
Proiectul La La Play #drumdedor este implementat în cadrul programului de granturi pentru organizații de tineret.
Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare
Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, prin programul #romania100
Gas Natural Fenosa
Parteneri: Uniunea Europeană, Programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), Programul Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii, PNUD Moldova, Vasconi.
Parteneri media: Diez.md, Kiss FM, Unimedia, Radio Europa Liberă, Canal Regional
Imagine: KINOM
Proiect marca Moldovan National Youth Orchestra

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente