(grafic) Tinerii din Moldova în anul 2017: În orașe tinerii locuiesc singuri, iar în sate cu părinții lor

tara-1

Continuăm seria articolelor despre situația socială a tinerilor din Moldova. De această dată vorbim despre nivelul independență față de părinții lor și veți afla în care medii de proveniență tinerii locuiesc separat de mama și tata.. Mai jos, prezentăm datele oficiale publicate de Biroul Național de Statistică (BNS).

Gospodăriile formate numai din tineri sunt preponderente în mediul urban, în mediul rural fiind caracteristice familiile formate din tineri și părinți sau alte persoane

Conform datelor Cercetării Bugetelor Gospodăriilor Casnice circa 67% constituie gospodăriile formate numai din familii tinere, circa 24% – gospodăriile din familii tinere cu părinții acestora, iar 8,7% – gospodăriile din familii tinere și alte persoane.

Gospodăriile formate numai din familii tinere care locuiesc separat sunt caracteristice în special pentru mediul urban, în timp ce în mediul rural sunt mai frecvente cazurile gospodăriilor formate din familii tinere care locuiesc cu părinți și gospodăriile din familii tinere și alte persoane.

La fel citiți si Femeile din sate au născut mai mult la o vârstă mai mică decât cele din orașe

Generaţia tinerilor este într-o continuă descreștere

Fiecare al 5-lea adolescent refuză să învețe

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente