Lecțiile la școală ar putea începe mai târziu. DGETS Chișinău examinează posibilitatea modificării orarului

elevimici
Foto: monitorulcj.ro

Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău examinează posibilitatea de modificare a orarului lecțiilor după ce efectuat un studiu care arată că, din cauza supraaglomerării traficului, elevii întârzie frecvent la ore. În același timp, atenționează că deplasarea orei de începere a lecțiilor condiționează deplasarea timpului de sfârșit al orelor, iar elevii vor fi limitați în posibilitatea de a frecventa activități extracurriculare, transmite IPN.

Studiul a fost realizat în 145 de instituţii de învățământ primar, secundar, ciclul I și II, din muncipiul Chișinău, frecventate de peste 80 de mii de elevi. Din cauza traficului aglomerat sau din alte motive peste trei mii de elevi întârzie sistematic la ore, iar cinci mii vin la școală cu mult înainte de a începe orele. În 35 de instituții de învățământ lecțiile încep la ora 08.00, în 22 – la 08.15, în 83 – la 08.30, iar în câte o instituție ­la 08.20, 08.45, 09.00 și, respectiv, 10.00.

Potrivit studiului, în 111 instituţii din raza orașului Chișinău, cu un număr de 71,5 mii de elevi, 23,9 mii se deplasează spre şcoală cu mijloace de transport public, iar 15,1 mii – cu transportul personal.

Astfel, DGETS mai atenționează că deplasarea orarului sunetelor micșorează timpul pentru pregătirea temelor pentru acasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente