Nu ai ce să citești? Iată care au fost cele mai populare articole de pe blogurile din Moldova, în luna iulie 2018

dd-920×460

Află cele mai interesante opinii și citește cele mai populare articole de pe blogurile din Moldova. Cel mai popular articol al lunii iulie este semnat de Svetlana Vizitiu, care a acumulat circa 2 mii de aprecieri, comentarii și distribuiri în Social Media.

Topul prezentat de blogtop este ales aleatoriu.

#Aștepți probleme – și ele vin! Ajuta-mă, nu lupta cu mine!, Svetlana Vizitiu

Noi primim de la viață ceea în ce credem. Tu crezi că viața este frumoasă, și ea chiar este frumoasă. Tu crezi că este groaznică, – și ea e groaznică. Crezi că nu există ieșire din situație, și nu o vei găsi. Crezi că există o soluție, și o vei găsi.  Aștepți probleme, și ele numaidecât vin. Ți-e frică de boală, – te vei îmbolnăvi. Tu crezi în succesul tău, – tu îl vei crea. Tu aștepți fericirea, și ea deja vine în calea ta!

Credința noastră creează realitatea noastră. – Crede în tine, ocupă-te cu ceva util și gândurile negative treptat te vor părăsi! Pur și simplu, nu vei mai avea timp suficient pentru prostii. În acest fel mă descopăr în continuare, mă apuc de orice proiect, orice gând bun pentru a realiza ceva util, ca blogul, clubul, și pictura de exemplu cu începutul ei din luna august anul ‘17… Continui cu Clubul Impresii din viață și cărți și cu blogul meu, mă și apuc de scris versuri doar ca să nu am timp pentru a rugumă sau a gândi la unele deficiențe morale ale societății noastre. Continuarea AICI.

#Ordinul pe care l-au primit primarii de la PDM pentru alegerile din toamnă, Elena Robu

#NON-VIOLENȚA este crucială. Acum, mai mult ca niciodată,  Dumitru Alaiba

Noi, în această țară, suntem oameni pașnici și răbdători. Un grup de oameni cu suflet de câine a decis să semene ură între noi. Au decis să ne asmuțe unii împotriva altora. Să ne aducă în situația să strigăm unii la alții și poate să ne și lovim. Acum, mai mult ca niciodată, este important să avem un comportament absolut non-violent.

Am văzut, săptămâna trecută, îngrețoșat și, recunosc, înfricoșat, instigările la violențe venite de la Ilan Șor, eroul primului și celui de al doilea raport Kroll. Atâta ură și încurajare directă la violențe împotriva unor oameni concreți nu a existat în discursul public. Publicul nostru încă nu a văzut așa ceva. Continuarea aici.

#Svetlana Sainsus: „Dacă a mai rămas măcar un om care crede în mine, eu voi continua…”, Jurnalul unei femei puternice

Nuștiu dacă ar exista în lumea asta o definiție a femeii, de câte milenii ar mai avea nevoie omenirea pentru a o putea descoperi, există totuși careva criterii care înrudesc femeia cu soarele. Bunătatea ei, perseverența, puterea,frumusețea, dragostea, căldura, milostenia, toate aceste trăsături își găsesc locul în ființa ceea mică, dar atât de adevărată. Protagonista interviului ce urmează nu este o excepție, ea este eroina zilelor noastre, datorită ei, copiii recapătă zâmbetul de odinioară, prin intermediul ei, bunătatea noastră prinde aripi și ajunge exact acolo unde este așteptată cu adevărat. Svetlana Sainsus este femeia care demonstrează zilnic că se poate, că încă nu e totul pierdut, deși e greu, iar uneori și doare. Interviul îl puteți citi aici.

#Ia-ți Facebook-ul înapoi,  Andrei Curararu

Compania lui Mark Zuckerberg a devenit o prezență constantă în viața majorității consumatorilor de net din Moldova. Cei de la Gramatic zic că în Moldova sunt peste 900.000 de utilizatori de Facebook și numărul lor este în continuă creștere.

Însă experiența pe care ți-o oferă rețeaua de socializare care înghite tot este departe de a fi plăcută. Zilnic ești adăugat în grupuri de care nu ai nevoie, trollii te bombardează cu mesaje politice și prietenii tăi postează fiecare citat celebru pe care îl văd. Cum să scapi de frustrările de pe Facebook și să-ți controlezi cu adevărat newsfeedul? Continuarea aici.

#Asasin,  Alexandru Leahu

Pentru că mai departe mergeți singurei, voi toți. Trebuie singurel să-ți duci crucea pe spate din păcate. Pentru că eu nu mai pot. Sunt un aliaj din dezamăgiri, regrete, vise omorâte și iubiri pierdute, iar acesta devine tot mai mare și mai greu. Probabil într-o zi voi exploda, dar ce contează. Știu că presiuni mari formează personalități deosebite, dar cui mama lui de drac îi trebuie toate astea? Probabil e din motiv că până acum mergeam de unul singur. Și da de acum în colo tot singurel voi merge. Continuarea aici.

#Moldovă cu două fețe: unii protestează, alții se distrează, Elena Robu

#De 7 ani ÎMPREUNĂ, Anna Casian-Musteață

Azi e ziua noastră, ziua în care ne-am unit destinele și am devenit soț și soție, ziua în care am spus DA, ziua în care ne-am apucat strâns de mână și am decis că vom merge mai departe împreună. De 7 ani învățăm să fim mai buni unul pentru altul și pentru copiii noștri, de 7 ani ne trezim diminețile împreună, ne certăm, ne împăcăm, iar ne certăm și iar ne împăcăm, pentru că ne iubim ca-n prima zi. Continuarea aici.

#Anca Creţu: Aminteşte-ţi cum este sărăcia!, Svetlana Vizitiu

Anca Crețu știe cum este să trăiești într-o cocioabă, roasă de șobolani. Cum miroase și pute sărăcia… Știe cum e să te plouă în casă, dar și cum înfloresc lalelele în curtea casei… A prins gustul de dulce-amar al iubirii, și totuși păstrează speranța… Ca să înțelegeți bine prin câte a trecut Anca: am realizat brusc şi eu că de fapt, toate acestea suferinţe au călit-o și i-au dezvoltat caracterul dur. Are mult curaj, e o luptătoare și insistă ferm pentru dreptate omenească și… a punctului ei de vedere. Este perseverentă! Nu vorbește niciodată pe șleau, doar ceea ce simte și gandește. Continuarea aici.

#Profesoara de limba română care creează încălțăminte, Nina Cotorobai

A lăsat în urmă 20 de ani de activitate în educație și a ales, calea străinătății. Decizia a fost una dureroasă pentru că profesoara, Valentina Golban, s-a dedicat total meseriei. Le-a insuflat cu măiestrie elevilor săi, dragostea față de limba și literatura română, materia pe care o preda, iar școala i-a devenit cea de-a doua casă.

Pe lângă profesoară, timp de nouă ani, doamna Golban a fost si director adjunct la gimnaziul Negrea din Hâncești, apoi director educativ la Colegiul de Construcții din același raion. Însă salariul mic și motivele personale au determinat-o cu un an în urmă să plece la muncă la Veneția. Continuarea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente