6 instituții de învățământ vor fi renovate grație suportului Băncii Mondiale. Vor fi alocați încă 10 milioane de lei

62769

Suma alocațiilor pentru renovarea a șase instituții de învățământ primar și secundar general din subordinea autorităților publice locale, în cadrul proiectului „Reforma învățământului în Moldova”, se propune a fi majorată cu încă 10 milioane de lei, Un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens este supus dezbaterilor publice, transmite IPN.

În nota informativă a proiectului se spune că sursele financiare sunt necesare pentru asigurarea finanțării lucrărilor suplimentare apărute în procesul de executare a lucrărilor de renovare, neprevăzute în proiectele și, respectiv, contractele de antrepriză inițiale. Lucrările au devenit necesare pentru finalizarea unor procese tehnologice la lucrări de finisare, aprovizionare cu apă și căldură a instituțiilor.

Cabinetul de miniștri a aprobat în luna martie un proiect de hotărâre privind renovarea a șase instituții de învățământ de tip primar, gimnazial și liceal, din subordinea autorităților publice locale. Instituțiile supune renovării sunt liceele:

#„Lucian Blaga” din Iargara, Leova,

#„Vasile Pîrvan” din Gotești, Cantemir,

#„Silvian Lucaci” – Costești, Râșcani,

#„Mihai Eminescu” din Sipoteni, Călărași,

#„Meșterul Manole” din Sălcuța, Căușeni

# gimnaziul „Alexandru cel Bun” din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni.

Inițial, pentru reabilitarea acestor școli au fost alocate circa 57 de milioane de lei, în cadrul proiectului „Reforma învățământului în Moldova”, realizat cu suportul Băncii Mondiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente