Stomatita aftoasă poate influența negativ calitatea vieții

2

Stomatita aftoasă este o inflamație a mucoasei bucale care este frecvent asociată cu ulcerații. Stomatita poate influența negativ abilitatea de a mânca, înghiți și vorbi. Stomatita este o maladie frecvent întâlnită, care afectează până la 20% din populația adultă. Simptomele stomatitei variază de la un simplu disconfort până la dificultatea de a mânca, înghiți și vorbi.

Cauza nu este pe deplin înțeleasă, dar multipli factori sugerează că principalul declanșator al stomatitei este sistemul imunitar. Datorită cauzei necunoscute a apariției stomatitei, este nevoie de a consulta un medic. Mai multe informații despre afecțiunile mucoasei bucale găsiți pe www.anaftin.md.

stomatita cutie
Acestea sunt dispozitive medicale. Se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului

Stomatita aftoasă este tratată în diverse moduri. Cele mai frecvent utilizate au drept scop înlăturarea durerii și îmbunătățirea calității vieții pacienților. Deopotrivă cu frecvența apariției și extinderea leziunilor, diminuarea simptomelor trebuie să direcționeze tactica terapeutică. În multe cazuri, învelișul protector oferit de produse precum Anaftin® Apă de gură, Anaftin® Gel și Anaftin® Spray pot ajuta la izolarea terminațiilor nervoase expuse și la crearea unui mediu care favorizează vindecarea tisulară.

ggg

O modalitate rapidă de a reduce durerea este acoperirea ulcerației cu o membrană de protecție: învelișul format de Anaftin® formează un scut pentru terminațiunile nervoase expuse ale leziunii (aftei) contra altor iritanți. Pacienții spun că ameliorarea durerii survine aproape imediat. Durează mai puțin de 2 minute pentru a se simți mai bine, deoarece nivelul durerii este mai redus. Deși rapid, efectul de reducere a durerii prin acoperirea ulcerației este unul de durată. Perioada medie de reducere a durerii de către Anaftin® este 5,5 ore. În managementul leziunilor, în afară de protecția contra durerii, ingredientele din componența Anaftin® (de ex. Aloe Vera și acidul hialuronic) favorizează vindecarea leziunilor din cavitatea bucală și crează condiții favorabile pentru profilaxia eficientă a altor ulcerații.

În cazul stomatitei severe sau recurente, trebuie să fiți consultat de către medicul sau stomatologul dumneavoastră, preferabil – un specialist în medicina orală. Mai multe informații găsiți pe www.anaftin.md.

Codul materialului: MD_ANA-12-2018_v01_web. Data elaborării: 22.06.2018.

 

back

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente