La ora actuală se atestă trafic intensiv în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe, fiind formată o coloană de 60 de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară. În acest sens, se recomandă să alegeți pentru traversarea frontierei de stat punctul de trecere Tudora-Starokazacie, care activează în regim normal.

Totodată, rămân nefuncționale punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka (interstatal, local) și Cosăuți-Iampoli. Amintim că acestea și-au sistat activitatea din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru. Recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier care şi-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere nominalizate, să se folosească de serviciile PTF Otaci-Moghileov-Podolsk (rutier).

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
#verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
#tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
#consultarea aplicației „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
#manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.