(foto, video) Daniel Dumbravanu despre cum este să joci un meci în Europa League la vârsta de 17 ani

dumbravanu

De curând, tânărul fotbalist Daniel Dumbravanu s-a transferat la echipa Genoa din Seria A. Astfel, acesta este al treilea moldovean care va juca în această ligă, după Artur Ioniță și Vitalie Damașcan. În acest sezon, tânărul fotbalist în vârstă de 17 ani a bifat pentru bălțeni 9 meciuri în Divizia Tineret-Rezerve, 2 meciuri în Divizia Națională și a jucat în preliminariile Ligii Europei contra grupării poloneze Gornik și este cel mai tânăr fotbalist moldovean care a jucat un meci în UEFA Europa League.

Pasiunea lui Daniel Dumbravanu pentru fotbal vine din copilărie, atunci când bătea cu prietenii mingea. Pentru că iubea foarte mult fotbalul, Daniel le-a cerut părinților să fie înscris la o secție de fotbal, iar aceștia i-au promis că din clasa întâi va merge la fotbal. „Îmi amintesc când părinții mi-au promis că în clasa I mă vor da la o secție de fotbal și într-o zi la școală a venit un domn care a anunțat selecția în școala de fotbal din Bălți, atunci imediat le-am spus părinților că vreau acolo și e timpul să merg să practic acest sport la modul serios”, își amintește Daniel.

37051013_1821167388179132_3376825836417056768_o

#Emoțiile primului meci

Așadar, tânărul a început să practice fotbalul la vârsta de 7 ani. Primii 4 ani acesta îl considera ca un hobby unde mergea să se relaxeze și să primească plăcere de la jocul cu băieții de vârsta sa. „După am înțeles că vreau să devin fotbalist profesionist și m-am concentrat mai mult pe antrenamente pentru ca să obțin succes în acest domeniu. Îmi amintesc debutul meu profesionist foarte bine, pentru că emoțiile care le trăiești în acele momente nu se compară cu nimic. Debutul meu a fost împotriva echipei Zimbru Chișinău. Din păcate echipa mea Zarea Bălți a pierdut meciul cu scorul final de 4:3. Totuși, pentru mine a fost foarte important să joc acel meci”, povestește tânărul fundaș.

34259025_1791760211119850_2317379003607941120_n

De curând, Daniel a ales să practice fotbalul în afara țării, la echipa Genoa din Italia. După părerea tânărului, în afara țării sunt mai multe posibilități de dezvoltare a fotbaliștilor, pe când în Republica Moldova acest sport abia începe să se dezvolte. Cu toate aceastea, oricine și oriunde poate obține succes dacă muncește mult asupra sa. „Dacă e să vorbim despre pregătirea unui fotbalist, atunci cele mai importante lucruri pentru el sunt: somnul care te ajută să te restabilești după antrenamente sau meciuri, alimentația corectă care, de asemenea, este foarte importantă și antrenamentele datorită cărora crești profesional” spune Daniel.

#Debutul în Europa League

Pe parcursul carierei sale de fotbalist, Daniel a jucat doar pentru echipa Zaria Bălți. Tânărul fotbalist are în activ meciuri pentru selecționata Moldovei de juniori, Zaria Bălți juniori cu care a reușit să câștige campionatul și prima medalie de aur. La fel acesta are meciuri în divizia națională și Liga Europei cu echipa de seniori Zaria Bălți. „Cel mai memorabil meci pentru mine a fost cel de pe 12 iulie curent împotriva echipei Gornik Zabrze, când a fost și debutul meu în Europa League. Din păcate am pierdut meciul în ultimile minute, dar nu voi uita acea atmosferă și cei peste 20.000 de suporteri care au venit în acea zi pe stadion”, spune Daniel.

#„Orice victorie este meritul întregii echipe”

Înainte de orice meci fotbaliștii au emoții, iar Daniel spune că coechipierii săi care au mai multă experiență îl ajută mult să se concentreze pe joc. Și pentru că orice victorie este meritul întregii echipe, acestea se sărbătoresc mai întâi cu echipa și după cu persoanele dragi: „ Tata, mama sora, bunica, prietenii și rudele mă inspiră foarte mult, le sunt recunoscător pentru susținere. Pentru un sportiv este foarte important să fie susținut”, recunoaște jucătorul echipei Genoa.

25158149_1731292963833242_164399306552652726_n

#„Vreau să ajung la nivelul lui Sergio Ramos”

Timpul liber Daniel îl petrece cu familia și prietenii. Îi place să se plimbe și să joace jocuri online, dar nu uită de fotbal și de scopurile pe care le are pentru viitor. „Fiecare sportiv vrea să obțină succes în sportul pe care la ales. Mie îmi place mult cum joacă Sergio Ramos de la Real Madrid. Prin urmare, lucrez asupra mea pentru a mă apropia de nivelul pe care îl are acesta și să fiu de folos echipei pentru care joc”, zice Daniel.

26240707_2152620174961948_844627338805882951_o

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente