Pasiunea dulce a unui tânăr din Sărata Galbenă: Are o colecție de 900 de pachețele de zahăr

maintn

Un tânăr de 16 ani din comuna Sărata Galbenă, raionul Hîncești, are o pasiune mai puțin obișnuită. Acesta colecționează pachețele de zahăr. În prezent, colecția lui numără sute de pachețele.

Alexandru Meriuța a început să colecționeze pachețele de zahăr de la vârsta de 10 ani. El spune că pasiunea de a colecționa i-a apărut după ce a văzut colecția de chibrituri a unei rude.

DSC4176-e1525423910640-768x943

„Întotdeauna mi-am dorit să am o colecție originală. O rudă care are o colecție impresionantă de chibrituri m-a sfătuit să colecționez pachețele de zahăr. Mi-a plăcut foarte mult această idee și am început să-mi adun colecția”, povestește Alexandru.

Timp de șase ani, Alexandru a reușit să adune peste 900 de pachețele. În colecția lui pot fi găsite pachețele din țări precum Tunisia, Mallorca, Italia, Austria, Turcia, Bulgaria etc.

DSC4196-768x432 DSC4202-768x432 DSC4203-768x432

El spune că nu i-a fost dificil să adune colecția, deoarece a fost ajutat de către rude, prieteni și cunoscuți care locuiesc sau călătoresc în afara țării.

„Atunci când prietenii și rudele mergeau peste hotare, eu îi rugam să-mi aducă pachețele de zahăr. Astfel, am reușit să adun colecția mea”, a menționat Alexandru.

DSC4184-768x432

Tânărul spune că nu se gândește să se oprească și va continua să colecționeze pachețele de zahăr. De asemenea, el îndeamnă tinerii să colecționeze lucruri, deoarece este interesant și plăcut.

DSC4213-4080x2040

Autori: Daniela Ieșanu, Elena Burcă, Nicoleta Golban, Adelina Ungureanu, elevi ai Liceului Teoretic „Universum”, comuna Sărata Galbenă, raionul Hâncești.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente