„Au trecut 4 ani de la vestitul furt”. Parlamentul a respins audierea procurorului anticorupție și șefului CNA cu privire la recuperarea banilor din cele 3 bănci

10320543

Fracțiunea parlamentară PSRM a înaintat o solicitare în Parlament cu privire la audierea șefului CNA și procurorului anticorupție ce ține de rezultatele recuperării a banilor până în luna iulie 2018. Majoritatea parlamentară (PDM și PPEM) nu a votat această inițiativă.

Vasile Bolea, PSRM: „Au trecut 4 ani de la vestitul furt. Până în prezent noi nu cunoaștem unele detalii referitoare la sumele care au fost recuperate în urma investigațiilor. În presă să vehiculează că pentru averile fostului prim-ministru se duc bătălii aprinse, se spune că primarul de Orhei și-a cumpărat avioane, iar ulterior le-a vândut. În această situație no vrem să cunoaștem care este situația la zi, câți bani au fost recuperați până în prezent. Din păcate, recuperarea miliardului s-a pus pe seama cetățenilor, anul acesta, din bugetul de stat trebuie alocați 800 de milioane de lei.”

Roman Boțan, PL:„Vom susține. Cetățenii trebuie să-și cunoască eroii.”

Iurie Țap, PLDM. „Noi vom susține acest demers. Vreau să vă aduc aminte că, recent Procuratura Anticorupție, CNA, Procurorul general au lansat strategia de recuperare a mijloacelor sustrase de la cele 3 bănci. Menționez că aceste mijloace, în noiembrie 2014, au fost fraudulos transferate peste hotarele țării, ceea ce a cauzat scoaterea din rezervele Băncii Naționale cele 9.5 miliarde de lei.”

Oleg Reidman, PCRM.„Fracțiunea PCRM va susține. Noi dorim să invităm și reprezentanții BNM pentru a spune câți bani au fost recuperați direct și din vânzările activelor.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente