Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, va rămâne să activeze ca procuror la DIICOT Sibiu

0202123-14

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis miercuri că Laura Codruţa Kovesi îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu, scrie Agerpres.

Potrivit deciziei CSM, Kovesi este încadrată la DIICOT Sibiu începând cu data de 9 iulie.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, a doamnei procuror Laura Codruţa Kovesi, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror-şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data emiterii decretului preşedintelui României, respectiv 09.07.2018”, se arată în hotărârea CSM.

Înainte de a fi numită în 2006 în funcţia de procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi a activat la DIICOT Sibiu.

Kovesi a anunţat luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a sa din funcţia de procuror-şef al DNA, că nu va mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie, dar va rămâne procuror. „De astăzi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror”, a spus Kovesi.

Izbucnirea scandalului din jurul DNA a pornit de la acuzaţiile de falsificare a probelor. Laura Codruţa Kövesi, procurorul şef al DNA, s-a apărat de acuzaţiile privind falsificarea de probe, menţionând că DNA a acţionat conform legii, nefiind falsificate probe, susţinând că informaţiile din ultima perioadă reprezinta un atac care vizează îngenuncherea statului român şi umilirea societăţii.

Amintim că fosta șefă a DNA din România, Laura Codruța Kövesi, a fost nominalizată la premiul Schwarzkopf Europe Award. Premiul se oferă instituțiilor sau persoanelor publice care s-au remarcat prin faptul că și-au dedicat serviciile unei mai bune înțelegeri a valorilor europene. Nominalizarea a venit din partea unui grup de tineri, care anterior au intrat în posesia premiului Young European of the Year, printre care și tânărul din Moldova, Adrian Baluțel, cel care a și sugerat nominalizarea fostei șefe DNA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente