Laura Codruța Kövesi a fost nominalizată de un tânăr din Moldova la un premiu european prestigios

collage

Fosta șefă a DNA din România, Laura Codruța Kövesi, a fost nominalizată la premiul Schwarzkopf Europe Award. Premiul se oferă instituțiilor sau persoanelor publice care s-au remarcat prin faptul că și-au dedicat serviciile unei mai bune înțelegeri a valorilor europene. Nominalizarea a venit din partea unui grup de tineri, care anterior au intrat în posesia premiului Young European of the Year, printre care și tânărul din Moldova, Adrian Baluțel, cel care a și sugerat nominalizarea fostei șefe DNA.

Cele trei nominalizări:

# Laura Codruța Kövesi – fosta șefă DNA din România, a fost nominalizată pentru a i se recunoaște meritele în lupta împotriva corupției, și pentru că a reinstaurat încrederea în instituțiile administrației publice din România. Amintim că ieri, preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kövesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR. Izbucnirea scandalului din jurul DNA a pornit de la acuzaţiile de falsificare a probelor. Laura Codruţa Kövesi, procurorul şef al DNA, s-a apărat de acuzaţiile privind falsificarea de probe, menţionând că DNA a acţionat conform legii, nefiind falsificate probe, susţinând că informaţiile din ultima perioadă reprezinta un atac care vizează îngenuncherea statului român şi umilirea societăţii.

4bee72ea79062400d47da7a51cea3463-5b3b4d168a161
Photo Credit: Agerpres

 

# Roberto Saviano – jurnalist italian, a fost nominalizat pentru a-i fi recunoscute eforturile depuse în munca sa de a promova politici pro-europene, în concordanță cu respectarea drepturilor omului. În lucrările sale, el a deconspirat mai multe scheme criminale.

d8ef4045596d84a5bf057a478ca9b377-5b3b4d738b893
Photo Credit: Piero Tasso

# New Europeans – organizație europeană care vrea să facă auzită vocea noilor cetățeni europeni, a fost nominalizată pentru organizarea campaniei  #GreenCard4Europe, care a avut drept scop să garanteze dreptul la libera circulație celor trei milioane de cetățeni UE care locuiesc în Marea Britanie și cetățenilor britanici care locuiesc în alte țări europene.

36541800_2016972038327452_5455132524944556032_n

Anul acesta, premiul se supune pentru prima dată votului public, iar cei care pot participa sunt doar tinerii cu vârste de până la 35 de ani. O persoană poate înregistra un singur vot. Voturile vor fi înregistrate până pe 31 iulie, 2018.

Anterior, premiul a fost luat de Martin Schulz, fostul președinte a Parlamentului European, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, sau Margrethe Vestager, comisar european pentru Competiție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente