Pagube de peste 16 milioane de lei în sectorul agrar. Care sunt prejudiciile materiale create în urma ploilor torențiale

media_152904936784619200

Mai multe localități din țară au fost afectate de ploile torențiale din luna iunie. De intervenția pompierilor au avut nevoie proprietarii mai multor gospodării din raionul Hâncești, UTA Găgăuzia, Comrat, Vulcănești, Telenești, Sîngerei Edineț dar și Căușeni. dar și mun. Chișinău.

Conform, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în urma precipitațiilor au fost afectate 399 ha de vii, 280 ha de livezi, 618 ha de porumb, 421 ha de grâu, 209 ha de orz dar și 200 ha de rapiță.

Ploile au afectat și peste 145 ha de legume. Potrivit calculelor estimate precipitațiile au înregistrat pagube în sectorul agrar în valoare de 16 milioane 163 mii lei. Cele mai multe prejudicii au fost înregistrate în raioanele Comrat, Vulcănești, Telenești, Sîngerei Edineț dar și Căușeni.

Conform informațiilor raportate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI,  precipitațiile au distrus 4 poduri dar și 7 km de drum.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente