Timp de o săptămână, mai mulți tineri entuziaști au pornit să descopere frumusețile naturale ale Moldovei, într-un tur pe motociclete URAL. Au fost ajutați și de o mașină și de o motocicletă Suzuki. Pe traseu, unele motociclete s-au defectat, iar altele s-au alăturat. În rezumat însă, călătoria este demnă să fie numită o aventură trăită cu adrenalină.
Mihai Cecan, organizatorul turului, ne-a împărtășit din experiența trăită:
„A fost o experiență peste așteptările mele. Când mi-a venit ideea sa organizez o astfel de expediție nici nu visam că va fi o călătorie atât frumoasă și condimentată cu multe aventuri și locații superbe din Moldova, dar și foarte sufletească, cu oameni care au pus umăr de la umăr ca să avem o expediție cu adevărat fantastică.”
Tânărul mai spune că cea mai mare provocare a fost ca motocicletele să suporte căldura din luna iunie, dar mai ales distanțele de 200-300 km pe zi care trebuiau parcurși. În același timp, și lucrul în echipă a fost o provocare pentru toți aventurierii care au participat la expediție.
Startul călătoriei a fost dat cu două Uraluri și o motocicletă Suzuki, iar deja pe parcurs s-au mai alăturat altele două motociclete Ural cu ataș. Una dintre motociclete a cedat la Călărași, astfel tinerii continuând călătoria cu trei Uraluri și o Suzuki până la Giurgiulești. De asemenea, în Cimișlia, două din cele trei Uraluri au fost nevoite sa se întoarcă în Chișinău din motive tehnice. Astfel, toate cele patru puncte extreme ale Moldovei au fost atinse doar de motocicleta Ural Verde și de motocicleta japoneză Suzuki.
Mihai mai spune că micul grup a descoperit multe locuri noi în Moldova, iar printre acestea a enumerat un mic lac cu apa foarte curată și cristalină, ce se află nu departe de Hidrocentrala Nr.2 de lângă Naslavcea, peisajele naturale din satul Fetești, Edineț, apusul de soare la lacul de acumulare Costești-Stânca, mănăstirea Rudi, lacul Beleu.
Cât despre rezistența motocicletelor pe drumurile Moldova, Mihai ne-a spus că acestea fiind proiectate pentru drumuri accidentate, au putut face față cu brio drumurilor din Moldova. „Au fost porțiuni de drum unde se simțeau minunat alergând pe drum de țară și prundiș.”
Tânărul ne-a povestit că această experiență i-a lăsat o mulțime de lecții învățate: „O călătorie nu înseamnă doar kilometri parcurși și locuri de vizitat, dar mai este și interacțiunea cu oamenii cu care împărți această aventură, oamenii pe care îi întâlnești zi de zi în drumul spre anumite destinații, iar asta m-a făcut să învăț cât e de important să-i asculți și să-i înțelegi pe fiecare dintre ei. Cel mai remarcabil lucru învățat de mine e că poți realiza orice vis sau dorință mult mai ușor dacă ai prieteni adevărați alături.” Pentru călătoriile viitoare, Mihai spune că ar lăsa tot ce are kilograme prea multe și ar lua mai multe zile libere pentru a descoperi locuri noi.