Un vin moldovenesc a câștigat medalia de aur la concursul internațional Portugal Wine Trophy. Acesta a obținut 92 de puncte

IMG_9390

Vinul Ice Wine 2016 Traminer & Muscat Ottonel, produs de compania moldovenească Fautor Winery, a fost recompensat cu Marea medalie de aur la concursul internațional Portugal Wine Trophy 2018, care s-a desfășurat în perioada 24-27 mai 2018, în Anadia, Bairrada, Portugalia. În afară de Grand Gold, Fautor Winery a mai câștigat încă două medalii de aur și două de argint.

Marea medalie de aur este aprecierea supremă care poate fi dată unui vin la un concurs sub patronajul OIV. Asta înseamnă că vinul trebuie să acumuleze cel puțin 92 de puncte din 100, respectiv, toți jurații trebuie să fie de părerea că vinul e extraordinar. Potrivit tradiției nescrise, atunci când o comisie oferă Grand Gold, liniștea din sala de degustare e străpunsă de aplauzele juraților. Este celebrat astfel un vin special, chiar dacă la momentul acela, fiind degustate în „orb”, nu se cunoaște producătorul, scrie finewine.md

La Portugal Wine Trophy, care este un concurs organizat la standardele OIV de către Deutsche Wein Marketing, Fautor a mai luat două medalii de aur pentru Traminer Late Harvest și cupajul Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagră din gama *310 Altitudine.

finewine.md

Alte două medalii de argint au mers în pușculița Fautor Winery pentru două cupaje din seria *310 Altitudine: Chardonnay & Fetească Regală și Merlot & Rară Neagră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente