(foto) Cum au reușit localnicii din Sculeni să transforme o stație de autobuze în una de poveste

Stație-Literară-Sculeni-11
Foto: Ser Ko

Astăzi, 13 iunie 2018, în comuna Sculeni din raionul Ungheni a fost organizat un eveniment cultural inedit pentru spațiul mioritic – „O stație (de autobuz) literară”. Stația de autobuze din Sculeni, localitate cu vechi tradiții și vad peste Prut, în prezent cu una dintre cele mai traversat punct vamal, a devenit una literară.

Eveniment cultural inedit de pe malul Prutului, parte a proiectului „Stațiile vieții”, a fost inițiat de Ștefan Susai, scriitor român, realizator a mai multor proiecte culturale și Ex-director al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, scrie bodrug.eu.

„Ne dorim să punem în valoare stațiile de mozaic făcute acum jumătate de secol în Republica Moldova”, a declarat pentru Expresul, Ștefan Susai. Proiectul este susținut de Liceul Teoretic Sculeni și Primăria Comunei Sculeni.

Referitor la Eveniment, Ștefan Susai a scris pe o rețea de socializare următoarele:

Astăzi am demarat proiectul ce are ca scop punerea în valoare a patrimoniului pe lângă care mulți trec nepăsători. Am reușit să dăm viața stației de autobuz din Sculeni. O stație de poveste realizată de meșteri necunoscuți în urmă cu o jumătate de secol. O stație care ar putea fi muzeu. O locație în care am organizat un cenaclu literar și am lansat primul număr al publicației Stația Literară – Sculeni. Nu ne-am așteptat la un public atât de numeros. Opreau și mașinile care veneau din România să facă fotografii.

Le mulțumesc doamnei Iulia Ciuvaga, director al Liceul Teoretic Sculeni. Ca și tuturor profesorilor care au hotărât să se implice în acest proiect. Au fost prezenți și doi primari. Vasile Casian din Sculeni și Elena Revenko din Horești. Proiectul Stațiile Vieții va continua. Voi anunța ulterior următoarea oprire a bătrânului nostru autobuz literar. Autobuz care ar fi și el potrivit pentru muzeu. Se poate trăi fără patrimoniu cultural și fără literatură. Dar ar fi păcat…

Stașie-Literară-Sculeni Stașie-Literară-Sculeni-1 Stașie-Literară-Sculeni-4 Stașie-Literară-Sculeni-5 Stașie-Literară-Sculeni-7 Stașie-Literară-Sculeni-8 Stașie-Literară-Sculeni-11 Stație-Literară-Sculeni-11

Sursă foto: Ser Ko

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente