BAC 2018: „Învinuirile publice sunt o încălcare”. Reacția Ministerului Educației privind calitatea testelor de bacalaureat la limba și literatura română

collage

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a venit cu o declarație de presă în legătură cu testele de bacalaureat la limba și literatura română. În declarație se accentuează discuțiile generate de scrisoarea deschisă a profesorului Constantin Șchiopu postată pe o rețea de socializare. De asemenea, în acest context a fost menționat și regulamentul cu privire la examenul național de bacalaureat, în care s-ar fi stipulat că reproducerea din memorie a testelor de bacalaureat este interzisă, iar discuțiile despre calitatea lucrărilor trebuiesc realizate doar între specialiști. 

 

declaratiedeclar2

În declarația Ministerului Educației, Culturii și Cercetării se stipulează că reproducerea din memorie este interzisă. În acest context s-a făcut apel la Regulamentul cu privire la Examenul național de Bacalaureat. Echipa #diez a consultat regulamentul în care a depistat că nu se stipulează ceva despre reproducerea din memorie.

Безымянный

Amintim că pe 9 iunie, profesorul Constantin Șchiopu a comentat, pe pagina sa de Facebook, mai mulți itemi pe care i-au avut de rezolvat elevii la BAC-ul de Limbă și literatură română, specificând că testele sunt întocmite ori din necunoaștere sau este o intenție rea a celor care le-au făcut. „Îmi vine să tai mărunței-mărunțel aceste tâmpite teste și bareme, iar pe autorii lor să-i pun să înghită foiță cu foiță tot ce a fost tăiat. Păi, nu pot ei găsi niște texte lirice care să-i emoționeze, să-i sensibilizeze pe elevi? Cine-i scriitorașul (profil real) care s-a învrednicit de atâta atenție din partea alcătuitorilor? Unde sunt marii scriitori? Cei adevărați!”, scria revoltat profesorul.

Vedeți și scrisoarea deschisă ministrei Babuc pe tema testului de BAC la română: „Examenul conține o greșeală științifică”.

Subiectele examenului la limba și literatura română, profil real le găsiți AICI.

Vedeți aici ce subiecte au avut de rezolvat și elevii de la profilul umanist.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente