(vox) Impresiile absolvenților după susținerea primului examen de bacalaureat la limba și literatura română

collage

Astăzi s-a desfășurat primul examen de bacalaureat la limba de instruire (limba și literatura română). Cu această ocazie, reporterul #diez s-a deplasat la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, unde a întrebat absolvenți care sunt impresiile lor după examen și ce subiecte au fost mai dificile pentru ei.

 

1

 

 

Cezar, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”

„BAC-ul pentru mine nu a fost dificil. În mare parte trebuia să fiu atent la cerințe. La română este dificil să iei 9 sau 10, din cauza baremului foarte strict. Să fiu cinstit mi-aș dori să iau o notă de 8 sau 9.”

 

 

 

 

2

 

 

Victor, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”

„Examenul a fost mai ușor decât am crezut. M-am pregătit în toți anii de liceu, iar în ultimele două săptămâni a fost o pregătire mai dinamică.”

 

 

 

 

 

3

 

 

Alexandrina, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”

„Examenul a fost accesibil. M-am așteptat la ceva mai complicat. Am făcut multe teste, m-am pregătit bine. A fost stresant inițial, însă când a început testarea m-am liniștit. Mi-a plăcut subiectul II (eseul), pentru că a avut o temă foarte accesibilă despre „Dragostea față de patrie”.  Tema poeziei „Rondelul zburătorului” de Iulian Filip este despre personalitatea în devenire, despre existența umană, despre faptul că devenim oameni doar atunci când ne punem întrebări și căutăm răspunsuri.”

 

 

 

4

 

Daniel,  Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”

„Mă simt bine, fiindcă am susținut primul bac. Sunt încrezător în forțele proprii și că voi lua o notă bună. Timp de trei ani m-am pregătit de bacalaureat, iar ultimele șase luni am luat lecții suplimentare cu o profesoară. După părerea mea, caracterizarea personajului și descrierea unei figuri de stil au fost dificile la BAC.”

 

 

 

5

 

MadalinaLiceul Teoretic „Mihai Viteazul”

„Inițial am avut emoții, dar dacă ai cunoștințe suficiente, atunci poți să susții bacalaureatul fără dificultăți. Subiectele au fost interesante, mai ales că am avut de caracterizat personajul dintr-un fragment. În rest a fost accesibil. Am înțeles că bacalaureatul nu este atât de strașnic cum majoritatea elevilor și-l închipuie. Trebuie doar un pic de învățat. E o etapă peste care poți să treci. În viață sunt mai multe lucruri importante decât aceasta. BAC-ul reprezintă o etapă unde trebuie să dăm dovadă am obținut ceva în acești 12 ani.”

 

 

6

 

 

Alex, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”

„Examenul mi s-a părut ok. După mine, el nu a fost nici ușor, nici dificil. Consider că pregătirea pe care am avut-o a fost suficientă pentru a susține cu succes acest test. Din păcate am fost mult stresat din cauza acestui bacalaureat, însă acum am înțeles că nu e atât de dificil.”

 

 

7

 

 

Sergiu, Liceul Teoretic „Vasile Vasilachi” 

„Bacalaureatul a fost destul de ușor, după mine. Am avut o pregătire generală în ultimii trei ani, însă am lucrat mai intens cu patru zile înainte de examen. M-a surprins un item la BAC, locul și rolul adverbelor în poezie. Credeam că asta este doar la profilul uman, dar iată a nimerit la real. Cu toate acestea sper că iau un 9.”

 

8

 

 

 

Eugenia, Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv

„BAC-ul a fost pe măsura așteptărilor, nu în zădar m-am pregătit trei ani de zile. Nu a fost nimic complicat. Întrebarea care m-a pus mai mult timp pe gânduri a fost cu expresiile frazeologice, în mod special cu verbul „a deschide”.

 

 

 

 

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente